Primrose Park Tennis Courts

The Primrose Park tennis courts have had a full refurbishment thanks to a $2.1 million grant from the Federal Government.

Works were complete in August 2022.

The official opening took place on Wednesday 24 August 2022.

 

Project Information

The project was primarily funded through the $2.1m Federal Government grant from the Local Road and Community Infrastructure Program.

Council covered any other costs, as necessary.

Full demolition of the existing tennis courts occurred and a new concrete slab laid.

 

Works

  • A new concrete slab underneath the tennis courts.
  • Four new tennis courts surfaced with new synthetic grass and line marking.
  • New nets, fencing, seating and shelters.
  • Upgraded tennis court lighting to comply with current regulations.
  • A refurbished Tennis Pro shop and upgraded male/female toilet and change facilities.
  • New outdoor seating and a communal BBQ area next to the Tennis Pro shop.
  • A new "hit up wall" at the western end of the courts.
  • A small new children's playground installed at the courts.
  • Drainage improvements to address existing drainage issues in and around the courts.
  • New landscaping and paving in and around the courts.

 

Background

The tennis courts were constructed in 1985/86 on reclaimed landfill at the former sewerage treatment works site. Over the years, there has been settlement on the site, resulting in some displacement of the tennis court slab.

External engineering consultants advised Council that adding a topping slab or fully replacing the slab would only be a temporary fix and that a new suspended slab with piles inserted into the bedrock would need to be built. Because the courts were built on landfill, Council may also need to address issues of land contamination when this is complete.

With the high costs involved, Council appealed to the Federal Government for help and was granted the funding for the project.

Enquiries: council@northsydney.nsw.gov.au

 

Posted on 5 September 2022

Back to Listing
pp_tc_refurb.jpg